Boekentassenzegening

Archief 2017BPosted by Jozef Leterme Wed, September 27, 2017 18:10:04

Op zondag 17 september ging vicaris Koen Vanhoutte voor in de kerk van Sint-Michiel 'Zuienkerke) in een kindvriendelijke viering met zegening van de boekentassen.Het thema van de viering was: ‘We hebben een droom, we planten een
boom’. Het evangelieverhaal van het ‘mosterdzaadje’ stond hierin centraal. Hierin wordt het Rijk Gods vergeleken met een klein mosterdzaadje dat uitgroeit tot een grote boom.

Ook onze patroonheilige, de Aartsengel Michaël, werd even in de spotlight gezet. De kinderen hadden hun boekentassen bij, die gezegend werden.

Maar priester Koen zegende ook de kinderen één voor één, zodat ze met de zegen van de Heer, een goed schooljaar kunnen doormaken.

Op het einde kregen de kinderen mosterdzaadjes mee, om thuis uit te zaaien.

De kinderen, mama’s en papa’s en andere aanwezigen konden nog even napraten bij een drankje.

• Comments(0)

Fill in only if you are not real