In Memoriam priester Frans

Archief 2017BPosted by Jozef Leterme Thu, July 20, 2017 09:40:14

Wij melden u het overlijden van priester Frans Bovée, 96 jaar.
Frans is zondagmorgen overleden in het Woon- en Zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt te Knokke-Heist, waar hij reeds enkele jaren verbleef en er zich thuis voelde.

Een bijzonder minzaam en genegen priester is ons voorgegaan naar Gods Vaderhuis.
Dat mogen we met zoveel woorden zeggen. Frans was vooral in Blankenberge voor velen een gekende en geliefde priester, volksmens en cultuurminnaar.

Hij genoot volop van iedere ontmoeting, waarin hij elke medemens op zijn eigen fijne wijze iets liet aanvoelen van die ‘grotere Liefde en Wijsheid’ die naar God verwijst.
Mogen we uw gebed van meeleven vragen om deze priester.

De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 22 juli 2017 om 10.30 uur
in de Sint-Rochuskerk van Blankenberge.

Priester Frans zag het levenslicht te Sint-Kruis op 31 augustus 1920,
en werd tot priester gewijd te Brugge op 15 juni 1946.
Hij was:
Leraar aan het College te Poperinge (1 september 1946)
Leraar-opvoeder aan het Instituut voor Doven en Blinden Spermalie te Brugge (18 april 1953).
Medepastoor in de Sint-Rochusparochie te Blankenberge (22 juli 1967 - 27 juni 1995)